17 Mayıs 24, Cuma

Zoomlion Türkiye’nin yeni genel merkezi açıldı

Zoomlion Türkiye’nin yeni tesisleri çok sayıda kişinin katılımıyla hizmete açıldı. Yapılan yatırımların Zoomlion’ın Türkiye pazarına verdiği önemi gösterdiği belirtildi. Zoomlion yetkilileri Türkiye’deki yatırımlarının devam edeceğini İstanbul’un ardından İzmir ve Ankara merkezlerinin de yakın zamanda açılacağını ifade ettiler.

Zoomlion Türkiye’nin Tuzla-İstanbul’daki yeni tesisleri 16 Eylül 2022 Cuma akşamı düzenlenen törenle hizmete açıldı. Aynı zamanda Zoomlion International’ın 30. kuruluş yıl dönümünün kutlandığı törene, Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolos Vekili Wu Jiang, Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan, Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık, İMDER Genel Sekreteri Yusuf Oğuz Yiğit, ve Zoomlion müşterilerinden ve sektörden 300’ün üzerinde davetli katıldı. Açılış konuşmaları ve kurdele kesiminin ardından yakın zamanda makine siparişi veren Sarılar Group, Rüzgar Vinç, İÇTAŞ Holding, Özbek İnşaat, Kaztaş İnşaat, Temeltek Mühendislik, Adana Vinç, Tanyer Yapı ve Şelale Beton firma yetkilileri ile imza töreni düzenlendi. Gece boyunca gerçekleştirilen birbirinden güzel gösteriler ve hediye çekilişler ile davetliler keyifli anlar yaşadı.

Türkiye pazarına verilen önemin göstergesi

Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolos Vekili Wu Jiang küresel ekonomideki durgunluğa rağmen Zoomlion’ın Türkiye’deki yatırımlarını artırmasının Çinli şirketlerin Türkiye pazarına verdikleri önemi ve güveni gösterdiğine dikkat çekerek Kuşak Yol Projesi kapsamında Çin-Türkiye arasındaki ekonomik iş birliğinin iki ülke için de karşılıklı fayda ve gelişim sağladığını belirtti. Zoomlion International Genel Müdür Yardımcısı Flender Fan da açılış konuşmasında Zoomlion’ın “Dijitalleşme, Yerelleşme ve Uçtan Uca” stratejisi kapsamında yurtdışı yatırımlarının sürekli artırdığını, Türkiye’deki yatırımlarının da devam edeceğini ifade etti. İstanbul’un ardından İzmir ve Ankara merkezlerinin de yakın zamanda açılacağının haberini veren Fan ilerleyen zamanlarda Adana, Samsun ve Diyarbakır şehirlerinde de merkezlerinin açılacağı bilgisini paylaştı. Fan, müşterileri için sürekli değer yaratmak felsefesine bağlı kalarak, Türkiye’de altyapı gelişimine ve istihdamın arttırılmasına katkıda bulunmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

“Zoomlion son kullanıcıya güven veriyor”

Zoomlion Türkiye Genel Müdürü Abdukeyyum Abduwaki de etkinlikte, Zoomlion’ın vizyonu, misyonu, sunduğu ürün grupları ve hizmetler ile iligili detaylı bir sunumu izleyiciler ile paylaştı. Katılımcı müşterilerden Temeltek Mühendislik firma sahibi Aşkın Karahanoğlu ise açılış töreni ile ilgili şunları dile getirdi: “Zoomlion’ın Türkiye’ye getirmiş olduğu makineleri gördük. Bu bize Türkiye pazarına verdiği önem ve adanmışlığını gösterdi ve mutlu etti. Hem servis, hem satış organizasyonu olarak burada olması bizleri daha da rahatlatan bir durum. Son kullanıcı için güven veren bir tablosu var.”

Zoomlion Türkiye

ZOOMLION Türkiye, Türkiye’de iş makineleri sektöründe geniş ürün yelpazesiyle satış, satış sonrası hizmetler ve teknik destek veriyor. Ağırlıklı olarak hafriyat makineleri, mobil ve kule vinçler, hazır beton ekipmanları, inşaat asansör ve mobil personel kaldırma ekipmanları, zemin iyileştirme ekipmanları, forklift serisi, tarım ekipmanları ürün gruplarını pazara sunuyor. Ürünleri Türkiye’de 2007 yılında distribütörler aracılığı ile satılmaya başlandı. Yerelleşme stratejisi kapsamında 2018 yılında ise Zoomlion Türkiye kurularak faaliyetlerine devam etti. Toplam çalışan sayısı 45 ve bu sayı artmaya devam ediyor. 19,800 m² üzerine kurulan Tuzla-İstanbul’da yeni açılan tesis; Merkez Ofis, Antrepo, Showroom, Satış, Satış Sonrası Hizmetler ve Yedek Parça Tedariki, Teknik Destek ve Eğitim Merkezi olarak faaliyet gösteriyor. Yakın zamanda İzmir ve Ankara Bölge müdürlüklerinin de açılması planlanıyor.

Zoomlion, dünyanın en büyükleri arasında

1992 yılında kurulan Zoomlion Ağır Sanayi Bilim ve Teknoloji Ltd. Şti. ağırlıklı olarak mühendislik endüstrisi ve tarım endüstrisi alanlarında, önde gelen yüksek teknoloji ekipmanları geliştiriyor ve üretiyor. Dünyanın en büyük 5 iş makinası üreticisinden biri olan Zoomlion 60’ın üzerinde ürün grubuna sahip. Halihazırda dünya çapında 100’den fazla ülke ve bölgeyi kapsamış olan Zoomlion, “Bir Kuşak, Bir Yol” girişimini takiben pazar düzenlemelerini şimdiden oluşturdu. Zoomlion ürünleri ABD, Avrupa ve Avustralya’daki birçok üst düzey pazarın yanı sıra, Ortadoğu, Güney Amerika, Afrika, Güneydoğu Asya, Rusya’daki pazarlarda oldukça rağbet görüyor. Şirketin Doğu Asya, Güneydoğu Asya ve Avrupa’daki yaklaşık 20 ülkedeki yan kuruluşlarının yanı sıra, İtalya, Almanya, Hindistan, Brezilya ve Beyaz Rusya’da sanayi ve teknoloji parkları ile dünya çapında 50’den fazla yerleşik ofisi bulunuyor. Zoomlion, dünya çapında bir kapsama alanına sahip lojistik ağı ve parça tedarik sistemine sahip.

default

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Eklenenler