Maden sektörünün en kapsamlı fuarı alan Maden Türkiye Fuarı, 15-18 Aralık 2022 tarihleri arasında Tüyap İstanbul’da katılımcı ve ziyaretçilerini 10. kez bir araya getirecek. Fuarda, maden sahasının seçimi, tanımlanması ve sınırlarının belirlenmesi, maden alanının çevre ve çalışma sahalarının hazırlanması, cevher elde etme, cevher hazırlama ve zenginleştirme ana başlıkları altında ürün ve hizmetler sergilenecek. Fuar, ziyaretçilerine delici makine ve ekipmanlardan kesme-yükleme-taşıma makine ve ekipmanlarına, jeolojik etüt ekipmanlarından sondaj makine ve ekipmanlarına, öğütme-kırma-eleme-ayıklama makine ve ekipmanlarından kimyasal zenginleştime malzeme ve ekipmanlarına, iş ve işçi sağlığı ekipmanlarından jeneratörler, elektrik motorları, transformatörlere kadar her türlü ürün ve ekipmanı tek çatı altında inceleme fırsatı sunuyor.
2021 Yılının Başarısı 2022 Yılında Katlanarak Devam Edecek
2021 yılında T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Kalaycı’nın da açılış gününde ziyaret ettiği fuar, 28 ülkeden 409 katılımcı firmaya ve 57 ülkeden 11.488 ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. İstikrarlı büyümesini devam ettiren fuarda yerli, yabancı firmalar ve ziyaretçiler yeni iş birlikleri kurma, mevcut iş birliklerini güçlendirme ve geliştirme fırsatı yakaladı. 2021 yılında T.C. Ticaret Bakanlığı ve KOSGEB tarafından da desteklenen Maden Türkiye Fuarı, maden sektöründeki en önemli ticaret platformlarından biri olduğunu bir kez daha kanıtladı.
T.C Ticaret Bakanlığı da Madencilik Sektörünü Destekliyor
Sanayi üretimine önemli bir girdi sağlayan maden sektörü ekonomik gelişimin temelinde önemli bir yapı taşı konumunda. 4. Madencilik Çalıştayı’nda konuşan T.C. Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, “Ülkemizin gelecek hedeflerine ulaşması adına tüm sektörlerimizin ihracattaki başarısı son derece önemli. Bakanlık olarak eldeki verilerimize dayanarak 5,9 milyar dolarla cumhuriyet tarihi ihracat rekorunu kıran madencilik sektörü de 2021 yılını verimli geçirdi. Ülkelerin sürdürülebilirliğe verdiği önem arttıkça kritik öneme sahip madenler ve nadir toprak elementlerin üretimi de değer kazanıyor. Bu noktada doğal taşları geleceğin madenleri olarak gösterebiliriz. Bakanlık olarak en büyük amacımız uç ürün ve katma değeri yüksek ürün üretmek. Bunu da tamamıyla kendi üretimimizle gerçekleştirmemiz gerekiyor. Madenlerimizi uç ürüne ne kadar dönüştürürsek başarılı olmamız da o derece mümkün. Bakanlık olarak madencilik sektörünün önünü açmak için her türlü desteği sağlamak için varız” dedi.
Satışlar Başladı
Sektörün en kapsamlı fuarı olarak 2021 yılında tüm paydaşlarından tam not alan fuarın 2022 yılı hazırlıkları hiç beklemeden başladı. 10. yaşında her zamankinden daha güçlü olma hedefi ile, Maden Türkiye 2022 satışları başladı.
Detaylı Bilgi İçin: