5 Aralık 24, Perşembe

İSFALT Genel Müdürü Burak Korzay: İSFALT, dijital dönüşüme hazır

İSFALT A.Ş. Genel Müdürü Burak Korzay, gelecek dönemin en önemli inovasyonunun asfalt 4.0 olacağını belirterek “İnşasına başladığımız Mahmutbey asfalt üretim tesisimiz ile üretim hattından, yardımcı iş süreçlerimizin tamamına asfalt 4.0 sürecini hayata geçirmiş olacağız” dedi.

2022 yılının İSFALT açısından nasıl geçtiğine ilişkin bir değerlendirme yaparak önümüzdeki yıla ilişkin beklentilerinizi paylaşır mısınız?

İSFALT olarak 16 milyonu aşkın bir nüfusa sahip İstanbul’da güvenli, konforlu ve kesintisiz ulaşım için 2022’de de büyük özveriyle çalıştık. Türkiye’nin görünen yüzü ve dünyaya açılan penceresi olan İstanbul’u; eşsiz tarihi ve kültürel mirasına sahip çıkan, yaşam kalitesi yüksek, sürdürülebilir bir dünya şehri yapmaya çalı şan öncü belediyecilik anlayışına, yıl boyu çalışmalarımızla destek verdik. İstanbul’un birçok farklı bölgesinde farklı tipte yol projesi için 1.500.000 ton asfalt üretimi ve asfalt uygulaması yaptık ve geçen yıla göre %169 artan satışlarımız ile yıl sonu hedeflerimize ulaştık. Tüm projelerimizde rutinin dışına çıkmak ve İstanbul halkı için değer yaratmak öncelikli hedefimiz oldu. 2022 yılı ana faaliyetlerimizin yanı sıra tesis yatırımları ve maliyet yönetimine önem verdiğimiz ve bu konuda farklı projeleri ve teknik hazırlıkları başlattığımız bir yıl oldu. 2023’te bu yatırım projelerini hizmete geçirerek üretim kalitemizi daha da artırmak, maliyet optimizasyonunu sağlamak ve aynı zamanda üretimin her a şamasında çevreyi ve ekolojik dengeyi korumak böylece doğal kaynakların sürdürülebilirliğini ve daha düşük karbon ekonomisine geçişi hızlandırmayı hedefliyoruz.

İSFALT’ın asfaltta geri dönüşüm konusundaki çalışmaları hakkında bilgi verir misiniz?

İSFALT olarak en önemli gördüğümüz konuların başında geri dönüştürülmüş asfalt kaplama (RAP) uygulamaları gelmektedir. Bu alanda da önemli çalışmaları AR-GE anlamında güçlendirerek yolumuza devam ediyoruz. İlk etapta %50 düzeyinde RAP uygulamasını İstanbul genelinde uygulamak ve bu uygulamanın Türkiye geneline yayılmasına teknolojik ve AR-GE olarak öncülük yapmak temel hedeflerimizdendir. Asfalt kaplama geri dönüşüm uygulamalarını son derece önemli görüyoruz. 2023 yılında da AR-GE merkezimizle birlikte dünyada trend olan recycle asfalt üretim teknolojisini tesislerimize uyarlamak ve karbon emisyon hedeflerimize erişmek en önemli önceliklerimizdendir.

 Ar-Ge olarak şu an hangi ürünlere yönelik çalışmalarınız bulunuyor?

Bu sektörde öncü kalmanın, sürekli iyileştirmelerle ve yenilikçi çalışmalarla mümkün olacağının bilincinde hareket ettiğimiz için, AR-GE faaliyetlerine büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda, İSFALT AR-GE merkezi profesyonel teknik kadrosu ve son teknoloji cihazlar ile donatılmış alt yapısıyla tüm sektöre hizmet vermektedir. Geli şen teknolojilerle birlikte asfalt teknolojileri de gelişiyor. İSFALT AR-GE merkezimizde dünya ile aynı anda, en son teknolojiler ile sektördeki gelişmeleri takip ediyor ve ülkemiz şartlarının ihtiyaçları doğrultusunda sürekli yeni ürün geliştirme çalışmaları yürütüp, portföyümüze yeni ürünler ekliyoruz. Gürültü kirliliğini minimum düzeyde tutma hedefiyle yapılan ürün çalışmalarıyla sürü ş konforu sağlanırken, asfalt tabakasının performansını artıracak katkılar eşliğinde yapılan etkin asfalt tasarımları ile de trafik güvenliğini maksimumda tutmaya gayret eden ürünler geliştiriliyoruz. Doğal kaynakların sürdürülebilirliğini ve daha düşük karbon ekonomisine geçiş hedefimiz kapsamında da geri dönüşümlü asfalt, ılık asfalt gibi ürün AR-GE çalışmalarımız devam ediyor. Türkiye’de asfalt sektöründe en fazla deneyden akredite laboratuvara sahip asfalt şirketi unvanının sahibiyiz. Bunun yanı sıra TSE’nin asfalt deneyleri konusunda “Deney Hizmeti Alınabilecek Laboratuvar” onay belgesine sahip tek laboratuvarı olarak ürün belgelendirme deneylerini yapabiliyoruz. Asfalt sektöründe öncü olan laboratuvarımız, 40 akredite deney ile asfalt sektöründe en fazla deneyden akredite laboratuvar unvanını sürdürmektedir. Teknolojik altyapımız, uzman kadromuz ve akredite kabiliyetimiz ile sadece kendi faaliyetlerimiz için değil başta kamu kuruluşları olmak üzere yerli ve yabancı çok sayıda firmaya, uluslararası alanda geçerliliği olan deney hizmetleri vermekteyiz.

İSFALT’ın asfalt üretim kapasitesi hakkında bilgi verir misiniz?

İstanbul’un dört bir yanına konuşlanmış, Anadolu Yakası’nda 2, Avrupa Yakası’nda 2 şantiyesi ve toplamda 10 üretim tesisi olan, gösterdiği başarısıyla “Fortune 500” listesine girmeye hak kazanmış bir “İstanbul Büyükşehir Belediyesi” iştirak şirketiyiz. Bu tesislerde yaklaşık 130 personel ile günlük 20.000 tonun üzerinde bir üretim kapasitesiyle İstanbul’un asfalt ihtiyacını karşılamaktayız. 36 yıllık bir mazisi olan İSFALT, bugün faaliyet yelpazesine asfalt uygulama, bölünmüş yol çalışmaları, katlı kavşak inşaatı, AR-GE ve laboratuvar hizmetleri, geri dönüşüm faaliyetleri, eğitim çalışmaları, teknik destek gibi alanları da ilave ederek büyük bir şirket halini almıştır.

Parkınızda kaç adet plent bulunuyor? Yakın zamanda yeni plent ya da iş makinası yatırımı planınız bulunuyor mu? Plent yatırımlarında göz önünde tuttuğunuz kriterler nelerdir?

Halihazırda şirketimiz 10 plente sahip. Lakin tesislerimizi yeni teknolojiler ile buluşturarak üretim kalitesini artırmak, maliyet optimizasyonunu sağlamak ve aynı zamanda üretimin her aşamasında çevreyi ve ekolojik dengeyi korumak böylece doğal kaynakların sürdürülebilirliğini ve daha düşük karbon ekonomisine geçişi hızlandırmak hedefiyle 2022 yılında yatırımlarımıza başladık ve 2023 yılının ilk yarısında da bu amaçla başlattığımız projelerimizi tamamlamayı hedefliyoruz. Gelecek yılın ilk çeyreğinde 240 ton/saat kapasite ile çalışacak olan Mahmutbey fabrikamızın modernizasyonunu tamamlamış olacağız ve yılın ikinci yarısında da diğer fabrikalarımızın modernizasyon çalışmalarını başlatmayı hedefliyoruz.

Son zamanlarda asfalt sektöründe Aslfat 4.0 konsepti öne çıkmaya başladı. Bu gelişmeleri takip ediyor musunuz ve nasıl değerlendiriyorsunuz?

Gelecek dönemin en önemli inovasyonu elbette asfalt 4.0 yani dijital dönüşüm olacaktır diyebiliriz. Bu sistem, bitümlü karışımların üretimi, yönetimi, tedariki ve serimi gibi geleneksel faaliyetleri geliştirmek, otomatikleştirmek, izlemek ve iyileştirmek için dijital araçların kullanılmasını sağlayacaktır. Bu bağlamda inşasına başladığımız Mahmutbey Fabrikamız tamamlandığında üretim hattından, yardımcı iş süreçlerimizin tamamında asfalt 4.0 sürecini hayata geçirmiş olacağız. Bu tesisimizde akıllı asfalt konseptini bir çatı altında toplayarak, odağı müşteri memnuniyeti, iş sağlığı & güvenliği ve çevrenin korunması gibi süreçlerin bir arada bulunduğu bir yapıya geçmiş olacağız. Bu sayede tüm süreçler izlenebilir olacağı gibi uzaktan da yönetilebilir olacaktır.

İSFALT olarak asfalt üretiminde çevresel etkileri azaltarak sürdürülebilirliği elde etme yönündeki vizyonunuzu anlatır mısınız?

Son zamanlarda asfalt endüstrisi, dijital teknoloji ve araçlardaki en son gelişmelerle birlikte kendi dijital devrimini yaşamaktadır. Bu yenilikçi teknolojiler sayesinde sektör, çevresel etkiyi azaltırken üretim verimliliğini artırma yönünde büyük bir ilerleme kaydetmektedir. Ayrıca bu teknolojiler, sahadaki iş sağlığı ve güvenliği koşullarını iyileştirilmesine de katkı sunmaktadır. İSFALT’ın ana stratejisinin en önemli bileşenlerinden olan üretimin her aşamasında çevreyi ve ekolojik dengeyi korumak, doğal kaynakların sürdürülebilirliğini ve daha düşük karbon ekonomisine geçiş kapsamındaki önemli çalışmalarımızı uzun zamandır AR-GE alanında güçlendirerek yolumuza devam ediyoruz. 2023 yılının ilk yarısında bu hedef doğrultusundaki yatırım projelerimizi tamamlamayıp hayata geçirerek, üretim hattında da asfalt 4.0’ın sunmuş olduğu gelişmelere çok daha hızlı uyum sağlayabileceğiz. Bu konudaki yatırım projelerimizin yanı sıra çevreye duyarlı, doğal kaynakların sürdürülebilirliğini destekleyen geri dönüşümlü asfalt, ılık asfalt gibi yeni ürün AR-GE çalışmalarımızı da tamamlayıp hizmete sunmayı hedefliyoruz.

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Eklenenler