18 Nisan 24, Perşembe

Engebeli Ve Taşlık Araziler Hitachi Ile Tarlaya Dönüşüyor

Tarıma uygun olmayan taşlı ve engebeli alanlarda yaptığı imar çalışmaları ile bu alanları tarlaya dönüştüren BKM İnşaat, iş makinalarında tercihini ENKA Pazarlama ve Hitachi’den yana kullanıyor. Aldıkları ilk Hitachi iş makinasından duydukları mennuniyet nedeni ile parklarındaki Hitachi sayısının şu an 4 olduğunu belirten BKM İnşaat Kurucusu Mehmet Akça, yeni alımlarında da tercihlerinin değişmeyeceğini söylüyor.

BKM İnşaat Kurucusu Mehmet Akça
BKM İnşaat Kurucusu Mehmet Akça

2015 yılında Mehmet Akça tarafından kurulan BKM İnşaat farklı işkollarındaki faaliyetlerini sürdürüyor. Akça, firmalarının 15 yıllık bir tecrübenin üzerine kurularak faaliyetlerine başladığını belirterek çok sayıda önemli projede yer aldıklarını ve üstlendikleri işleri başarı ile tamamlayarak teslim ettiklerini söylüyor. BKM’nin faaliyet alanları hakkında da bilgi veren Akça şunları kaydediyor: “Büyük ve küçük sanayi yatırımlarının üretim başlangıç tarihlerinin karşılanmasında şirketimiz tüm gücüyle görev alıyor. Şirketimiz, endüstriyel tesislerin kurulmasında imalat ve montaj alanlarında uzmanlaştı. Bu anlamda müşterilerimize kaliteli, hızlı ve verimli hizmet sunma düşüncesi ile çalışıyoruz.” Tamamladıkları işler arasında önemli firmaların büyük projelerinin yer aldığını da belirten Akça, referans projelerine şu örnekleri veriyor: “Afyon Çimento, Niğde Çimento, Soma Kolin Termik Santrali, Darıca Aslan Çimento, Afşin Elbistan Ağ Termik Santrali gibi projelerde kurulum ve montaj işleri tamamladığımız işlerden bazıları”.

Yeni iş alanları

Akça, süreç içerisinde iş alanlarına yeni eklemeler yaptıklarını ve şu anda tarla düzenleme, havuz inşaatı gibi işleri de üstlendiklerini belirtiyor. Şu an Mersin’in Erdemli ilçesinde çalıştıklarını ve gölet inşaatı için hafriyat çalışması yaptıklarını ifade eden Akça, devam ettikleri işle ilgili şu bilgileri aktarıyor: “Firma olarak aslında bir boru hattı projesi ihalesini kazandık. Bu nedenle de iş makinası yatırımları yaptık. Ancak bizim dışımızdaki etkenler nedeni ile işin ertelenmesi söz konusu oldu. Biz de bu durumda makinaları yatırmaktansa çalıştırabileceğimiz alanlara bakmaya başladık ve tarla düzenleme, gölet inşaatı gibi işleri yapabileceğimizi gördük. Şu anda Erdemli’de bu tarz işleri yapıyoruz.”

Tarım alanları yaratılıyor

Erdemli bölgesinin coğrafi yapı itibariyle genel olarak taşlık ve engebeli bir arazı yapısına sahip olduğunu belirten Akça, bu bölgedeki arazilerin tarıma elverişli olmadığı bilgisini de paylaşarak “Her ne kadar dezavantajları olan bir bölge olsa da toprak verimli, iklim koşulları da tarım için son derece uygun. Bu nedenle bölgede tarla imar çalışmaları önem kazanıyor. Tarıma uygun olmayan topraklar tarım yapılabilir bir hale getiriliyor” ifadelerini kullanıyor. Kendilerinin de bu noktada devreye girdiklerini belirten Akça, yaptıkları işin özel bir iş olduğunu ve tecrübe gerektirdiğini belirterek özellikle operatörlerin bu tarz işlerde önemli olduğunu, hem bölgeyi hem makinayı, hem de işi bilen operatörlerle çalışılması gerektiğini söylüyor. Dağlık, taşlık ve atıl durumda kalmış alanları tarlaya dönüştürdüklerini belirten Akça, bu şekilde hem bölge hem de ülke ekonomisine de katkı sunduklarını aktarıyor. Akça, arazide ördükleri duvarların tamamen makina ile yapıldığını ve harç kullanılmadığını söyleyerek “”İş makinaları ile taş taş üstüne konularak düzgün tek hat bir duvar yapılıyor. Sel gibi dış etkenlere dayanıklı olan bu duvarları ancak tecrübeli operatörler yapabilirler” diyor.

Az yakıtla yüksek performans

Makina parklarında sadece Hitachi marka iş makinaları olduğunu belirten Akça,”Türkiye’de pazara sunulan birçok marka var. Ama biz ENKA Pazarlama ve Hitachi marka iş

makinalarını tercih ediyoruz. Elbette bunun da sebepleri var. Bu sebeplerin başında makinaların yaptıkları işe kıyasla yakıt tüketimlerinin az olması, yine makinaların dayanıklılığı ve kolay arıza vermemesi ve tüm bunların toplamında elde ettiğimiz  verimliliğin yüksek olması geliyor. Toparlayacak olursak makinaların teknik gelişmişliği, yakıt tüketiminin azlığı, sahada elde ettiğimiz performans bizim tercihlerimizi belirleyen unsurlar. Bunların da hepsini bize Hitachi sunuyor” ifadelerini kullanıyor.

İlk makina diğer makinaları aldırdı

İlk makinayı alırken detaylı araştırmalar yaptıklarını ve ona göre karar verdiklerini söyleyen Akça, diğer makinaları almalarının sebebinin de ilk makinadan duydukları memnuniyet olduğunu belirtiyor. İş makinasının özelliklerinin yanı sıra kendileri için makinayı tedarik eden firmanın kim olduğunun da önemli olduğunu söyleyen Akça, Hitachi iş makinalarının arkasından ENKA Pazarlama gibi bir firmanın olmasının yatırım yaparken kendilerini rahatlatan bir nokta olduğunu dile getiriyor. ENKA Pazarlama’nın sahadaki makinalarına sahip çıktığını söyleyen Akça “Bugüne kadar satış sonrası hizmetler alanında bir sorun yaşamadık. Makinalarla ilgili servis gerektiren bir durum olduğunda çok kolaylıkla muhatap bulabiliyoruz ve sorunumuz hızla çözülerek makinanın üretimden düşmesinin önüne geçiliyor. Ayrıca bulunduğumuz bölgede bir yetkili servisinin de olması bizim için büyük avantaj” diyor.

“Yeni alımlarda da tercihimiz aynı olacak”

Şu an makina parklarında 3 adet  Hitachi ZX 210LCH ve 1 adet de Hitachi ZX300LCH ekskavatör bulunduğunu aktaran Akça, “Bundan sonraki süreçlerde de üstleneceğimiz işler doğrultusunda elbette yeni makina alımlarımız olacak. Biz bir ekskavatör ile başladık şu an dört ekskavatörümüz var. Şimdiden şunu net olarak söyleyebilirim ki yeni alımlarımızda da tercihimiz ENKA Pazarlama ve Hitachi olacak” diyor. Akça, sözlerini tamamlarken makinaları kullanan operatörlerin görüşlerini de aktararak şunları belirtiyor: “Operatörlerimiz Hitachi iş makinalarından memnunlar. Makinanın gücünün yanı sıra kabin içi konforun yüksek olması, koltuğun rahatlığı, müzik sistemi gibi ayrıntalar da operatörlerin rahat ve verimli çalışmasını sağlıyor. Şu ana kadar makinaları kullanan operatörlerden bir şikayet almadım.”

 

ZX210LCH

Çalışma Ağırlığı: 22.200 kg
Kepçe Kapasitesi: 1,1 m³
Motor: Isuzu GH-4HK1X
Motor Gücü: 163 PS/2000 devir
Hidrolik Kapasite: 2 x 212 L/dk
Kol Koparma Gücü: 14.200 kgf
Kova Koparma Gücü: 16.200 kg

ZX300LCH

Çalışma Ağırlığı: 31.400 kg
Kepçe Kapasitesi: 1,6 m³
Motor: Isuzu GH-6HK1X
Motor Gücü: 242PS/1900 devir
Hidrolik Kapasite: 2 x 236 L/dk
Kol Koparma Gücü: 18.500 kgf
Kova Koparma Gücü: 20.600 kgf

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Eklenenler