20 Nisan 24, Cumartesi

Manş Tüneli Bakım Çalışmalarında Palfinger Çözümleri Kullanılıyor

Eurotunnel ve yüklenicileri, Manş Tüneli içindeki bakım çalışmaları için özel yapım makaslı platformlar kullanıyor. Çalışmalarda kullanılan on altı PA1500 makaslı kaldırma platformu, demiryolu tünellerinde seyahat etmek için İngiliz demiryolu tesisi uzmanı GOS Tool Engineering Services ile birlikte çalışan vinç üreticisi Palfinger tarafından tedarik edildi. Yükselen çalışma platformları, İngiltere ile Fransa arasında elektrik aktarmak için Manş Tüneli’ne döşenen yeni yüksek voltajlı doğru akım güç kablosunun hasar görme riskini en aza indirecek şekilde tasarlandı.

16 adet özelleştirilmiş, raya monte PA1500 makaslı kaldırma platformu, denizin 40m altına kadar 50,54km’lik bir streç boyunca çalışacak. Londra ve Paris arasındaki demiryolu bağlantısı yılda 20 milyon yolcu tarafından kullanılıyor ve her gün bu mesafeyi kat eden ve yoğun zamanlarda her üç dakikada bir kalkan 270 tren bulunuyor.

Palfinger PA1500

Tünel açıldıktan 27 yıl sonra, aynı zamanda enerji sağlanmasına da yardımcı oluyor. İngiltere ve Fransa arasında elektriğin akmasını sağlamak için tünele yüksek voltajlı bir doğru akım güç kablosu yerleştiriliyor. Eurotunnel tarafından gerçekleştirilen bir risk değerlendirmesi, güç hattının büyük olasılıkla rutin bakım çalışmaları sırasında standart bir vinç veya erişim platformu tarafından hasar gördüğünü tespit etti. Bu nedenle, GOS ve Palfinger Demiryolu, riski ortadan kaldırmanın bir yolunu bulmakla görevlendirildi. İki şirket uzun yıllar ortak olarak çok sayıda projede çalıştı ve uzun işbirlikleri Covid salgını sırasında özellikle değerli olduğunu kanıtladı.

Eurotunnel gibi koşullarda çalışmak için, özel demiryolu vinçleri ve platformları için EN 13849 güvenlikle ilgili standart doğrultusunda PLd’yi (Performans Seviyesi d) karşılayan yatay ve dikey hareket sınırlama cihazları gerekli. Özel yapım küçük seri olarak geliştirilen yeni PA1500 makaslı platformlar bu gereksinimleri karşılıyor.

Palfinger PA1500 Eurotunnel

Platform, 1,5 tonluk güvenli bir çalışma yüküne sahip ve tam yüklendiğinde 10 derecelik bir eğimde çalışabiliyor. Sepet 6 m uzunluğunda ve genişliği 2,9 m ila 4,5 m arasında ayarlanabiliyor, bu da yaklaşık 30 metrekarelik bir maksimum çalışma alanı sunuyor. Platformun modüler yapısı, çok çeşitli araçlarda kullanılabileceği anlamına geliyor. Senkron çalışma moduna geçilerek, arka arkaya monte edilmiş iki makaslı kaldırma platformunun her hareketi aynı anda uzaktan kumanda ile kontrol edilebiliyor.
PA1500 platformlarının yanı sıra siparişte iki adet PKR 800 demiryolu vinci, altı adet PR 220 vinç, iki adet PA 200 platformu ve diğer ekipmanlar da yer alıyor. Palfinger Demiryolu Satış Başkanı Christian Prantl, “GOS, en yüksek kaliteyi sunduğumuzu, her zaman çözümlere odaklandığımızı ve çalışmalarımızı her müşterinin gereksinimlerine uyarladığımızı biliyor. Güçlü bir ortaklık ve derin bir karşılıklı güven, bu projenin başarısındaki kilit unsurlardır” diyor.

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Eklenenler