Develon, Intermat’ta hidrojen yakıt hücresi ile akülü elektrik güç kaynakları arasında geçiş yapma yeteneğine sahip DL250 FCEV prototip lastikli yükleyicisini tanıttı.
Develon, Intermat’taki standında, Geleceğin Enerjileri Alanı’ndakiler de dahil olmak üzere bir dizi yeniliği tanıttı. Bu alandaki benzersiz makinelerden biri, hidrojenle çalışan bir yakıt hücreli güç paketi ile donatılan ancak aynı zamanda bir yakıt hücreli elektrikli araca geçiş olanağı sunan prototip DL250 FCEV oldu.
DL250 FCEV prototipinin tasarımı, akü maliyeti, akü şarj süresi, hızlı akü şarjı altyapısı ve hidrojen yakıt ikmali altyapısı gibi sıfır emisyonlu araçların çalıştırılmasındaki temel zorluklardan bazılarına çözümler sunuyor.
DL250 FCEV’deki elektrik çözümü, makineyi iki ana alana ayırmaya dayanıyor: daha küçük pil kapasitesine sahip ekipmanın çalıştırılmasından sorumlu ‘İşlev Alanı’ ve ekipmanın ana güç kaynağı olarak hizmet veren ‘Güç Kaynağı Alanı’. Bu benzersiz tasarım, ‘Güç Kaynağı Alanının’ çok yönlü olmasına olanak tanıyor: Bir yakıt hücreli Güç Paketi ile donatıldığında ekipman, hidrojenle çalışan bir FCEV sistemi olarak çalışır; ancak batarya ile monte edildiğinde BEV sistemine geçiş yapıyor. Bu, tek bir platformdan çok çeşitli elektrik güç sistemlerinin uygulanmasının mümkün olduğu anlamına geliyor.
DL250 FCEV, eşdeğer ağırlık ve performansa sahip geleneksel içten yanmalı motorlu tekerlekli yükleyicilerle karşılaştırıldığında daha büyük bir arka boyuta sahip. Bu genişleme, daha önce motor ve yakıt deposu tarafından kullanılan alanların Güç Paketi ile değiştirilmesinden kaynaklanıyor.
Yüksek Verimli Çalışma
Tekerlekli yükleyicinin hem ön işlemleri hem de sürüş görevleri elektrikle çalışan sistemlerle donatılmışt: e-Working sistemi ve e-Travel sistemi. E-Çalışma sistemi, mevcut içten yanmalı motor ekipmanına eşit veya bundan daha iyi performans sağlar. E-Travel sistemine gelince, verimliliği artırmak için rejeneratif sürüşten yararlanıyor. Ayrıca geleneksel içten yanmalı motorlara kıyasla daha hızlı yanıt verme özelliği sunarak kullanıcıların görevleri daha hızlı yerine getirmesine olanak tanıyor.
Şu anda güç kaynağı olarak hidrojeni kullanan DL250 FCEV, tam şarjla 8 saatten fazla çalışabiliyor. Güç kaynağı olarak bir bataryayı kullanacak şekilde dönüştürülmesi ve bir BEV sistemine geçilmesi halinde, hala eşdeğer performansı koruyarak Develon’un tasarımının çok yönlülüğüne ve verimliliğine tanıklık ediyor.